VÄRMEPUMPSINSTALLATION I TOTALRENOVERAD LANTVILLA

2024-02-27

Har du inte testat ESBEs shuntgrupper? Det har Anton på Skaraborgs rörservice gjort. Han berättar hur de fick köra ända till Mullsjö för att hämta upp en specifik ESBE shuntgrupp till sin värmepumpsinstallation och varför han väljer produkter från ESBE.

EW158_ESBE_Hjo_installation_WorldofESBE_1920x600.jpg

Skaraborgs Rörservice har  man mycket att göra och man jobbar ofta med ESBEs produkter. Anton Andersson började som lärling inom yrket 2017 och sedan dess har mycket hänt. Bland annat har en av hans installationer vunnit utmärkelsen ESBE Hero . Det var också i samband med ESBE Hero-tävlingen som vi på ESBE upptäckte fler spännande projekt som Anton varit inblandad i. Anton förtydligar:

”Många projekt är spännande men just detta projekt var extra spännande. En gammal kursgård skulle renoveras och förvandlas till en bostad. Arbetet blev ganska omfattande eftersom man fick gjuta om hela plattan i fastigheten. Men det har blivit väldigt bra. Det blev även lite omplanering längs vägen att anpassa sig efter när det beslutades att ha radiatorer istället för golvvärme på övervåningen.” 
 

EW158_ESBE_Hjo_installation_1_WorldofESBE_650x650.jpg

EW158_ESBE_Hjo_installation_2_WorldofESBE_650x650.jpg

EW158_ESBE_Hjo_installation_3_WorldofESBE_650x650.jpg

Fastigheten består av ett bottenplan och ett övre plan på ca. 240 kvadratmeter totalt. På bottenvåningen har familjen valt att gjuta in 8 golvvärmeslingor medan övervåningen värms upp av en installerad radiatorkrets med 3 radiatorer. Värmepumpen förser både golvvärmeslingorna och radiatorerna med värme. Värmefördelningen styrs genom en utegivare som är kopplad till värmepumpen. För att skydda golvvärmekretsen från för höga temperaturer har man installerat en ESBE shuntgrupp GRA200 med ställdon kopplat till värmepumpens styrning .

”Det är en smidig produkt att installera och jag kan absolut rekommendera andra att testa ESBEs shuntgrupper. De är enkla att koppla in och det justerbara väggfästet gör monteringen lätt anpassad till rören. Vi installerar mycket värmepumpar och jag tar alltid med shuntgrupperna i tanken för installationen.” berättar Anton.

I den snygga och lantligt inredda tvättstugan står nu den snygga installationen klar. Och visst blev det snyggt! 

 

Tipsa ESBE-redaktionen
Har du också någon installation du är extra stolt över eller som du vill berätta mer om? Då kan du ladda upp din bild på tävlingswebben för ESBE Hero  och samtidigt passa på att delta, eller så kan du höra av dig till oss på mejl sales@esbe.eu så ska vi se om det går att lösa ett reportage om installationen.

 

Relaterade artiklar
ESBE Hero, tävlingsdeltagare » 
ESBE Shuntgrupp GRA200, GRA300 » 
ESBE shuntgrupper | Smarta tips » 
Fyra fördelar med att installera en shuntgrupp med ställdon »