ESBES VD PRESENTERAR HÖJDPUNKTER UNDER 2023

2024-02-06

Vi bad ESBEs vd och koncernchef, Peter Cerny, att sammanfatta år 2023 genom händelser som har etsat sig fast hos honom och som förtjänar att lyftas fram i en årsberättelse.

Årsberättelse 2023, signerad Peter Cerny 

År 2023 har i allra högsta grad varit ett framgångsrikt år för ESBE. Jag vill därför börja med att lyfta alla mina fantastiska kollegor, leverantörer och kunder. Den här årsberättelsen är till er! ESBEs framgångar är summan av flera månaders (ibland flera års!) arbete och alla är ni betydelsefulla bitar i pusslet som bildar ESBEs varumärke. 

 

EW154_Annual_Report_2024_WorldofESBE_1920x600.jpg

Från vänster till höger: Maria Bard, Per-Johan Brodén, Peter Cerny, Joi Elebo

 

ESBEs utmärkelser under 2023 

Året som gått innehöll många spännande tillfällen och jag vill lyfta fram två utmärkelser som jag är särskilt stolt över.

 

 

 

•    Gold Member – Sweden’s Best Managed Companies

Att få titeln ’Gold Member’ är ett hedersomnämnande som ges till företag som fyra år i rad erhållit utmärkelsen ’Swedens Best Managed Companies’. Jag är stolt över att ha så fina arbetskamrater och att vi under fyra år har varit ett av få företag i Sverige som visat på framstående strategisk inriktning, god företagsstyrning och hållbar tillväxt.

Läs mer:  Fjärde raka BMC-utmärkelsen för ESBE

EW145a_Karriarforetagen_logotyp_WolrdofESBE_450x450.jpg

 

 

 

 

•    Årets Karriärföretag

I Sverige brukar ungefär 1 000 arbetsgivare uppfylla Karriärföretagens grundkriterier, ESBE var ett av dem. Tillsammans med 400 andra företag plockades vi ut för att vi utmärkte oss extra som arbetsgivare. Slutligen blev vi ett av 200 företag som erhöll den fina utmärkelsen, ’Årets Karriärföretag’. Eftersom jag och mina kollegor tillbringar mycket tid på ESBE så känns det mer än bra att vi blivit omnämnda för att ”erbjuda en enastående arbetsmiljö”. 
Läs mer: ESBE utsett till Årets Karriärföretag 2024

ESBE fortsätter satsa och bygga för en hållbar framtid 

Under 2022 byggde vi ut med 2 700 extra kvadratmeter men vi är inte nöjda! ’Stå aldrig stilla’ är ett uttryck vi arbetar efter och det syns i våra satsningar. 
•    Markprojekt 2.0
Vi har förberett mark så att vi, vid behov, snabbt kan sjösätta ytterligare en tillbyggnad av fabriken.

•    Maskininvesteringar i mångmiljonklassen
ESBE har en långsiktig investeringsplan för att kunna möta framtiden. Under förra året driftsatte vi nya maskiner som tillsammans är värda över 30 miljoner kronor!

•    Hållbara investeringar
Vår produktion drivs enbart av förnybar energi, eller som vår leverantör Enkla elbolaget kallar det: klimatklok el. De kallar den så eftersom varenda kilowattimme levereras med ursprungsgaranti som visar att elen producerats av sol, vind och vatten.  Våra egna 700 kvadratmeter solpaneler på fabriken är ett välkommet extra energitillskott. Vad har hänt mer? Jo, fjorton laddstolpar har installerats i enlighet med vår nya tjänstebilspolicy. Alla nya tjänstebilar ska vara rena elbilar och det gäller även vår nya lastbil.
Läs mer: ESBEs hållbarhetsfilosofi »

 

ESBEs varumärke uppmärksammades på flera olika sätt

ESBEs affärsidé är enkel. Vi ska hjälpa våra kunder att ge fastighetsägare marknadens mest resursbesparande produkter och lösningar för vätskeburna system för värme, kyla och tappvatten. I år har vårt varumärke uppmärksammats på flera olika sätt.

 

 

 

•    ISH 2023

Eftersom vi på ESBE älskar att möta våra kunder tycker vi att mässor är en utmärkt mötesplats. Vi ställer traditionsenligt ut på ISH, världens ledande VVS-mässa. Här får besökarna se hur våra produkter bidrar till såväl energiomställningen som energieffektiva, hållbara samhällen. Intresset var mycket stort. En personlig reflektion rörande vår välbesökta monter: Jag tror att effekterna av pandemin fortfarande påverkar oss och att det därför finns ett uppdämt behov av fysiska möten. Det finns också en stor nyfikenhet kring fossilfri uppvärmning sedan energikrisen 2022 som lamslog stora delar av Europas invånare. 

 

 

•    EHPA-konferens i Bryssel

Den pågående energiomställningen i Europa är viktig för oss på ESBE. Våra produkter är i allra högsta grad med och formar framtiden för hållbar och prisvärd uppvärmning. Vi är medlemmar i European Heat Pump Association, EHPA, och vi var guldsponsorer för ett betydelsefullt event i Bryssel där energibolag, värmepumpstillverkare, forskare och politiker träffades för att diskutera hur vi snabbare kan minska beroendet av fossila bränslen. Det är inget lätt jobb eftersom utvecklingen är ryckig, snarare än linjär. De europeiska bidragsprogrammen förändras och gaspriserna sjunker – men vi på ESBE står stadigt!
Läs mer: ESBE en av deltagarna i viktigt EHPA-forum » 

ESBE GmbH celebrated 30 years.jpg

 


 

•    ESBE GmbH fyllde 30 år

Vårt första dotterbolag, tyska ESBE GmbH fyllde 30 år under 2023. Det var en fantastisk tillställning där ett festligt event tog plats med inbjudna medarbetare, kunder och leverantörer. ESBE GmbH har utvecklats från ett litet dotterbolag till ett distributions- och logistikcenter med stora delar av Europa som arbetsfält. En resa att imponeras av.
Läs mer: ESBE GmbH fyller 30 år »

•    Ökad ESBE-närvaro i Europa

I ESBE-gruppen ingår fyra briljanta dotterbolag med kontor i Tyskland, Polen, Frankrike och Italien. För att förstärka vår position i Storbritannien, Irland och Nederländerna så har vi anställt André Westerbeek och Darren Myers. André är försäljningschef för Nederländerna och Darren är försäljningschef för Storbritannien och Irland. Det kommer verkligen att bli intressant att följa deras framsteg på dessa strategiskt betydelsefulla marknader!
Läs mer:  ESBEs ambassadörer »
 

•    Omtanke är ett av ESBEs värdeord

I vår verktygslåda finns sex värdeord som leder oss i vårt arbete: energibesparing, komfort, säkerhet, långsiktighet, ledarskap och omtanke. Orden genomsyrar allt vi gör. Ett av orden som verkligen präglat oss sedan starten i början av förra seklet är ’Omtanke’. Under året som gått har vi sponsrat flera organisationer, föreningar och atleter. Några jag särskilt vill lyfta fram är  UNHCR och Rädda Barnen, Gislaveds Volleybollklubb, Rickard Nilsson, en av världens bästa para-badmintonspelare, and Why Bag. Vi har även givit donationer och stöd till Världens Barn och Säkra varje unge


Slutligen:

Jag avslutar som jag börjar, nämligen med att rikta ett stort och innerligt tack till alla mina kollegor, leverantörer och kunder runt om i världen. Ni gör mitt jobb så mycket mer intressant, spännande och värdefullt. Det är utmanande att konstant ha örat mot rälsen och försöka tolka vart marknaden är på väg men om vi fortsätter att samarbeta som tidigare så kan vi inte misslyckas. Together as ONE ESBE. 
 

Relaterade länkar

Fjärde raka BMC-utmärkelsen för ESBE »
ESBE utsett till årets karriärföretag 2024 »
ESBEs hållbarhetsfilosofi »
ESBE är en av deltagarna I viktigt EHPA-forum »
ESBE GmbH fyller 30 år »
ESBEs ambassadörer »

EW154_Annual_Report_2024_WorldofESBE_650x650.jpg